További hírek

  • Búcsúzunk Orsós Csabától

     
  • Szakmák éjszakája - 2018. tavaszi beharangozó

    2018. április 13-án pénteken 18 órától 22 óráig nyitott kapuk és családias hangulat várja az iskolánkba látogatók apraját, nagyját, Önt és Téged, hogy megismerd és kipróbáld a nálunk oktatott szakmákat!

    • "Így kerek a világ!" - Készíthetsz fondant díszítőelemeket, pohárdesszertet, dekorálhatsz minitortát.
    • Megismerkedhetsz a "gépÉSZjárással", a hajtáslánc gyakorlati  alkalmazásával és játékos szakmai puzzle-t rakhatsz ki.
    • Az "Alkoholstop" jegyében elkésztett koktéljaidat felszolgálhatod és pincérként kipróbálhatod a terítés, vendégfogadás fortélyait.
    • "A Tesco házhoz jön!" Szakmai és finest termékek bemutatóján keresztül beleláthatsz az eladó szakma rejtelmeibe, valamint ízléses tavaszi dekorációt készíthetsz szakemberek közreműködésével.
    • "Malackodni jó!" - Sertésből készült remekműveidet felszolgálhatod és megkóstolhatod.
    • "Színezd újra!" - Barátkozhatsz az ecsettel és a szórópisztollyal, faerezet és sablon készítésével teheted színesebbé  világodat.
    • "Lépj jó útra!" - Interaktív szakmai bemutatón keresztül ismerheted meg és próbálhatod ki a burkolás alaptechnikáját.

    Kortól és nemtől függetlenül mindenkit várunk iskolánkban.
    Hozd magaddal barátaidat, kösd össze a kellemeset a hasznossal!

     
  • Sirha - Budapest 2018

    Idén is megrendezésre került Budapesten a Sirha, azaz - ahogy a bemutatkozójukban olvasható - „AZ ÉLELMISZER, PÉK, CUKRÁSZ, HORECA, GASZTRONÓMIA ÉS CSOMAGOLÓIPAR REGIONÁLIS SZAKKIÁLLÍTÁSA”, melynek célja, hogy „átfogó kínálatot nyújtson az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda-, vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar és gasztronómia képviselői és az ezek iránt érdeklődők számára”.

    Erre a bemutatóra és szakkiállításra 2018. február 9-én iskolánknak a vendéglátás területén tanuló diákjai és szaktanárai is ellátogattak. Tanulóink élőben láthatták többek között a „Magyarország tortája”zsűrizését, megfigyelhették a munkafolyamatokat a közétkeztetési szakácsversenyen, melynek szintén ez a rendezvény adott otthont.

    Valamennyi látogatónak esztétikai élményt nyújtottak a kiállításra került művészi kidolgozású torták és sütemények is. Mindemellett megismerhettük a vendéglátás területén használatos modern gépeket és berendezéseket.
    Élményekkel gazdagon tértünk haza, az új tapasztalatainkat fogjuk tudni hasznosítani a munkánk során!

    Szula Andrásné – szervező tanár

    Bővebben...: