A Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának rendezvényei az Európai Szakképzési Hét és a pályaválasztás jegyében

 

Iskolánk 2017. október 11-e óta több rendezvénnyel csatlakozott az Európai Szakképzési Hét programjaihoz. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási tájékoztatójában a szakképzésben történő továbbtanulás lehetőségeiről, előnyeiről, a duális – azon belül – a gyakorlati képzéssel kapcsolatos tudnivalókról hallhattak előadást a megjelent általános iskolák igazgatói, igazgatóhelyettesei, végzős osztályfőnökei.

Az október végi Szakképzési szakmai fórumon a szorosabb együttműködés jegyében a SKIK, az iskola vezetése, szakoktatói, szaktanárai és a képzőhelyek szakoktatói folytattak szakmacsoportonkénti kerekasztal beszélgetéseket a szakmai és vizsgáztatási szabályokkal és a gyakorlati munkahelyek adminisztrációs kötelezettségeivel kapcsolatban.

A 2017. november 8-i Pályaválasztási nyílt napon a gyakorlati képzőhelyek hatékony közreműködésével a résztvevő általános iskolai tanulók, tanáraik és szüleik forgószínpad-szerűen tekinthették meg és interaktív módon próbálhatták ki a szakács, pincér, cukrász, ipari gépész, festő-mázoló-tapétázó, eladó, burkoló és gépi forgácsoló szakmákat.

 

A Pályaorientációs nap rendezvényeire 2017. november 9-én került sor. Ennek keretében iskolánk diákjai megismerhették egymás szakmáit, az iskolában folyó képzéseket. Közben játékos feladatokkal mérték össze tudásukat. A programsorozat egyes helyszínein meghívott cégek, gyakorlati képzőhelyek, a Kaposvári Toborzó Iroda, a NAV és a Pannon Egyetem Georgikon Karának, illetve Nagykanizsai Campusának képviselői is bemutatkoztak.

 

Pályaválasztási fórum 2017. november 21-én.

A már hagyományosnak mondható programon a vonzáskörzet általános iskoláinak igazgatói, igazgatóhelyettesei, 7-8. osztályos osztályfőnökei, valamint intézményünk vezetése vett részt. Az iskolánkat, illetve szakmai képzéseit és szabadidős tevékenységeit bemutató tájékoztatót fogadással egybekötött, jó hangulatú, kötetlen beszélgetés követte.

1 2

ozio_gallery_nano