Idén, már másodszor vettünk részt iskolánk csapatával a Fonyódi Kolbászfesztiválon, 2018. február 3-án. Azzal a kettős céllal indultunk, hogy egyrészt bemutatkozzunk a nagyobb nyilvánosság előtt, másrészt a tanulóknak szakmai külön programot biztosítsunk élményekkel, tapasztalatokkal.

A tavalyi versenyre egy különlegességgel készültünk, a gombás, zöldfűszeres csípős kolbásszal. Úgy gondoltuk, hogy a több mint harminc csapat között kell lennie egy specialitásnak. Ezen elgondolásunk a Benke László mesterszakács vezette zsűrit csak mérsékelten lelkesítette, de az egyik különdíjat sikerült megnyernünk.

2018-ban hagyományos ízesítésű versenyművel indultunk. A fesztiválon az volt a csapat feladata, hogy a nevezési díj fejében kapott 5 kg húsból saját ízlés szerint készítse el a zsűrizésre szánt versenymunkát. Aprítottunk, daráltunk, fűszereztünk, kevertünk, majd töltöttünk. Idén tradicionális ízesítésű kolbászt készítettünk.

A helyszínen sütésre sajnos nem volt lehetőség. Az elkészült kolbászokat egy közeli étterem konyháján sütötték készre. A maradék természetesen a csapatoké, amit később tetszés szerint felhasználhattak. Az egyik részfeladatként a csapatoknak egy díszasztal-terítést kellett bemutatniuk a kolbászfesztivál jellegéhez igazodva. Fatányéron, a disznótorhoz illő stílusban tálaltunk szalámit, kolbászt, tepertőt sok házi savanyúsággal, házi kenyérrel.

Munkánkat a szervezők és a zsűri emléklappal és ajándéktárgyakkal, utalványokkal jutalmazta.

A verseny mellett, több színes program is várta a résztvevőket, a néptáncbemutatótól a diszkóig. Az udvaron pedig igazi vásári forgatag volt, lángos-, hurka- és kolbászsütőkkel, lacikonyhával, valamint a napjainkban divatos street-food vendéglátással.

A 2018-a csapat tagjai: Balogh Dorina (10.C), Csonka Szilveszter (10.C), Hrubi Máté (9.C) szakács tanulók, valamint Bognár Ákos, Mészáros Zoltán felkészítő tanárok.
További kísérők: Szabó-Gottvald Anita, Horváth Tamás és Klisz Tibor

ozio_gallery_nano

egy különlegességgel készültünk, a gombás, zöldfűszeres csípős kolbásszal. Úgy gondoltuk, hogy a több mint harminc csapat között kell lennie egy specialitásnak. Ezen elgondolásunk a Benke László mesterszakács vezette zsűrit csak mérsékelten lelkesítette, de az egyik különdíjat sikerült megnyernünk.