szakmakejszakaja logo2018. április 12-én pénteken 18 órától 22 óráig nyitott kapuk és családias hangulat várja az iskolánkba látogatók apraját, nagyját, Önt és Téged, hogy megismerd és kipróbáld a nálunk oktatott szakmákat!

CSŰRD-CSAVARD! - csavaros a gépÉSZjárás - elgondolkodtató, tevékenykedtető feladatok a gépész szakmában.

A látogatók megismerkedhetnek a szíjhajtás elemeivel, lényegével, a hajtáslánc gyakorlati alkalmazásával. A Ziehl-Abegg Kft. közreműködésével játékos szakmai feladatokat oldhatnak meg és puzzlet rakhatnak ki.

A ZIEHL-ABEGG Kft. bemutatkozása - sikerek a kistérségben

A Ziehl-Abegg Kft. képviselői bemutatják a cég tevékenységi körét, a munkavállalási lehetőségeket és játékos formában, interaktív módon fémipari termékekkel kapcsolatos feladatokat oldatnak meg az érdeklődőkkel.

FIGYELD A KEZEM, NEM CSALÁS! - Papírcsodák és egyéb ékességek - díszcsomagolási technikák rejtelmei és az eladó szakma bemutatkozása

Intézményünk szakoktatói és diákjai közreműködésével korszerű, kreatív és hasznos csomagolási fortélyokkal és díszítési technikákkal ismerkedhetnek meg a látogatók. Mindemellett elsajátíthatják az árumérlegen történő mérés műveletét és az árucimkéző használatát is.

A TESCO-GLOBÁL ZRT. és a NAGYATÁDI COOP Zrt. szakmai és finest termék bemutatója.

Nagyatádi kereskedő cégek képviselői szakmai és finest termékek bemutatójával egybekötött interaktív programon mutatják be tevékenységi körüket, valamint a kereskedő és eladó szakma alapjait, illetve az ezen a téren mutatkozó munkavállalási lehetőségeket.

TEDD IDE-TEDD ODA! -GUSZTA ASZTAL! Hogy még szebb legyen az asztalod! Tevékenykedtető feladatok a pincér szakmában.

Szakmakipróbáló játékos feladatok révén (asztal -puzzle, szalvétahajtogatás, flambírozás) látogatóink kipróbálhatják magukat a terítésben, vendégfogadásban, kiszolgálásban. A hangulatot a teázás és kávézás öröme teszi meghittebbé.

EDD MAGAD EGÉSZSÉGESRE! - Lehet finom, ami egészséges! Gyorsan, finomat az egészségmegőrzés érdekében - a szakács szakma bemutatkozása.

Az egészséges étrend jegyében megválasztott alapanyagok felhasználásával egyszerűbb ételek elkészítésében vehetnek részt a látogatók és tálalhatják saját remekműveiket. A szakmakipróbáló foglalkozás része egy termékbemutatóval egybekötött kóstoló.

ÉDES BARÁTOM! - meghívlak a cukrász szakma bemutatására. Minden, ami a szemnek, szájnak ingere!

A látogatók linzerre és mézes tésztára emoji és telefonon használatos "barát-matrica" figurákat rajzolhatnak sablon segítségével. Továbbá cukorvirág masszából mould segítségével apró képkereteket készíthetnek, melyek széleit ételfestékkel, gyöngyökkel díszíthetnek. Barátok bélyegképeinek ékes dísze ez.

ÁLMODJ SZÍNESBEN! - "Színezd újra"!..mielőtt megfakulna - a festő, mázoló, tapétázó szakma bemutatkozása.

A látogatók faerezetet, valamint többrétű sablon-minták segítségével növénymintázatokat készíthetnek a kijelölt falfelületre, ecsettel vagy szórópisztolyos technikával. Megismekedhetnek a gipszöntés technikájával és annak díszítésével.

Sz-ÉPÍTŐIPAR-i interaktív bemutató a kőműves és burkoló szakmában

Látogatóink kipróbálhatják a burkoló és kőműves szakma alaptechnikáit, valamint képet kaphatnak az építőipar magyarországi helyzetéről. Az interaktív szakmai bemutató a Bagó Kft. építőipari cég közreműködésével zajlik.

KATONAI TOBORZÓ - az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központjának bemutatkozása.

A Kaposvári Toborzó Iroda képviselői révén interaktív program keretében látogatóink képet kapnak a szervezet tevékenységéről, az újonnan induló Honvéd Kadét Programról, valamint az Önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálatról, annak céljáról és a jelentkezés feltételeiről.

HAJ-AJJ, de szép! - Fodrász bemutató a divat és az egyéniség jegyében.

Játékos feladatokkal, praktikus szakmai tanácsokkal, egyéniséghez, arcformához, hajtípushoz illő frizura - javaslatokkal, látványos, divatkövető bemutatóval pillanthatunk bele a fodrász szakma világába, illetve próbálhatjuk ki magunkat.

JAM - könnyed zenei ízek nagyatádi zenészek tálalásában.

A Szakmák éjszakája rendezvény kísérőprogramjaként helyi zenészekből és iskolánk diákjaiból verbuválódott Jam-zenekar rövid előadása teszi színesebbé, hangulatosabbá az eseményt - természetesen a könnyen emészthető kategóriában.

Kortól és nemtől függetlenül mindenkit várunk iskolánkban.
Hozd magaddal barátaidat, kösd össze a kellemeset a hasznossal!