[Somogyi Hírlap, Sonline.hu, 2016.11.03]

A megyéből a Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Szakképző Iskolájának Tőkések elnevezésű csapata jutott be a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny november 10-én, 8 helyszínen megrendezendő regionális középdöntőjébe.

Iskolánk 2013 óta részt vesz a „PénzSztár” Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyen. Három tanévben is bejutott csapatunk a megyei elődöntőbe. Az idei, október 27-én megrendezett megyei versenyen Tőkések nevű csapatunk I. helyezést ért el, így továbbjutott a regionális középdöntőbe, ahol Somogy megyét képviseli.

Gratulálunk és eredményes felkészülést, sok sikert kívánunk a november 10-i versenyre Fodor Klaudiának, Orsós Annabellának, Balogh Józsefnek és Pápai Zsoltnak, iskolánk 14.X osztályos tanulóinak. Felkészítő tanáruk Döméné Lajos Katalin.

A vetélkedő idei évada október 13-án indult csaknem ezer négyfős középiskolás csapat részvételével. A Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett PénzSztár verseny fő célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

tokesek01

Fodor Klaudia, Orsós Annabella, Pápai Zsolt, Balogh József

Az országszerte 23 helyszínen megrendezett selejtező eredménye alapján a 100 hazai csapatból 28, míg a 15 határon túliból összesen 4 került be a november 10-i középdöntőbe. A megméretés a hazai csapatok számára a hét magyarországi régióban lesz, míg a határon túliaknak egy budapesti helyszínen. Innen a legjobb hét hazai és egy határon túli csapat kap meghívást a november 24-i budapesti elődöntőbe, akik közül a legsikeresebb négy team mérkőzhet meg egymással a december 8-i országos döntőben.

tokesek02

Tőkések

tokesk03