[KaposvarMost.hu] [Kapos.hu]

Somogy megye általános és középiskoláiból érkeztek képviselő diákok a Megyei Diákparlament ülésére péntek délelőtt a kaposvári Városháza dísztermébe. A diákok többek között arról döntöttek, hogy kiket delegálnak a 9. Országos Diákparlamentbe, Székesfehérvárra.

- Olyan küldötteket válasszatok, akik a legjobban tudják majd képviselni az érdekeiteket – mondta Oláh Lajosné. Az alpolgármester példaként hozta fel a jelenlévők számára Kossuth Lajost és Deák Ferencet, akiknek képe a terem falát díszíti. Míg előbbi tüzesítő szónoklataival, másik higgadtságával és bölcsességével szerzett elévülhetetlen érdemeket.

Gratulálunk Kertész Ramóna, 11.X osztályos tanulónknak, akit beválasztottak az Országos Diákparlamentbe, így nem csak a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskoláját, de városunkat és Somogy megyét is képviseli majd Székesfehérváron 2017-ben!

A Diákparlament, amely a 90-es évek elején indult az az egyetlen olyan diáktestület, mely a magyar fiatalokat iskolatípusok és régiók szerint is képviseli.

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a delegáltak ne evidens és ne is teljesíthetetlen kéréseket fogalmazzanak meg. Sokkal inkább olyanokat, amelyekre a felnőtt vezetők nem gondolnak, és előmozdítják a diákság ügyeit.